ORGANITZA:

COL·LABORA:

Circuit homologat:

Altres col·laboradors:

HISTÒRIA

K25 Trail de la Calderona va disputar-se per primera vegada en abril de 2006 per iniciativa d'una dotzena d'amics que un any abans havien fundat el Club de Muntanya CXM València.

 

Va ser un èxit, i a l'any següent la FEMECV va triar la K25 com a prova puntuable per al Campionat Autonòmic. Aquest fet va fer que els següents anys corredors d'arreu les comarques valencianes tingueren interés en córrer any rere any.

 

Al 2009 l'organització donava un pas endavant més, i aconseguia la confiança de la FEDME per organitzar el primer Campionat d'Espanya de Clubs. Més de 40 clubs de tota la geografía espanyola van estar presents, i es recorda l'event com un abans i un després de la competició.

 

En cada edició següent el període d'inscripcions es veia reduït a causa de la forta demanda. Fins arribar a esgotar-se els dorsals en poques hores.

 

En 2016, i com a celebració de l'aniversari desé de la prova, el CXM València va demanar altra vegada l'organització del Campionat d'Espanya de Clubs, que va ser aconseguida per segona vegada. La participació es va vore reduïda a equips de clubs federats per aquest motiu.